Κάλεσμα Απεργίας 4 Απριλ 2016

ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΦΕΕΚΙ ΤΗΝ 4Η ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Η ένωση μας συμφωνώντας στην προκήρυξη του Οικονομικού Επιμελητηρίου και των επιστημονικών φορέων για απεργία την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν σε αυτήν κλείνοντας τα γραφεία μας.

Το έκτρωμα που παρουσίασε η συγκυβέρνηση και που όλα δείχνουν πως θα έρθει σε ακόμα χειρότερη εκδοχή, καταργεί ουσιαστικά κάθε έννοια κοινωνικής ασφάλισης. Δεν αφήνει κανέναν κλάδο ανεπηρέαστο, μικροέμποροι, αυτοαπασχολούμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες φορτώνονται στην πλάτη τους το αναφαίρετο δικαίωμα της πρόσβασης σε αξιοπρεπείς παροχές υγείας , πρόνοιας, συνταξιοδότησης.

Το νέο νομοσχέδιο έρχεται να φτωχοποιήσει άγρια τους αυτοαπασχολούμενους, ζητώντας μαζί με την Φορολογία να καταβάλλουν πάνω από το 65% του εισοδήματος τους. Στόχος είναι η διάλυση του κοινωνικού χαρακτήρα της υγείας και της ασφάλισης. 

Από την επίθεση δεν εξαιρείται κανείς. Αφορά παλιούς και νέους ασφαλισμένους, αφού στο νέο τρόπο υπολογισμού της σύνταξης θα προσαρμοστούν και οι τωρινοί συνταξιούχοι, παρά το γεγονός ότι έχουν χρυσοπληρώσει τις εισφορές τους όλα αυτά τα χρόνια.

Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο έχει πρωτίστως χαρακτήρα φορολογικό και εισπρακτικό και δεν δίνει λύση στο μεγάλο πρόβλημα του αφαλιστικού.

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος: ΒΑΣΙΛΑΤΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Ο Αντιπρόεδρος: ΚΟΡΣΙΑΝΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ

Τα μέλη: ΤΣΙΛΙΜΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΚΑΓΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Last modified on %AM, %28 %398 %2016 %11:%Mar
Rate this item
(1 Vote)
back to top

Τελευταίο Δελτίο Τύπου-Ανακοίνωση

 • Επιστολή Ε.Φ.Ε.Ε.Κ.Ι. προς Υπουργείο
  Επιστολή Ε.Φ.Ε.Ε.Κ.Ι. προς Υπουργείο

  ΠΡΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ.ΠΑΠΑΝΑΤΣΙΟΥ

  ΚΟΙΝ. ΓΓΔΕ κ.ΠΙΤΣΙΛΗ
  ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ 26/6/2017

  Στα γραφεία μας έχει δημιουργηθεί χαώδης κατάσταση μετά τα γνωστά προβλήματα του TAXIS με το έντυπο Ν και το Ε3, δυστυχώς κάθε χρόνο οι καθυστερήσεις δεν αποφεύγονται και ήλθε και το κερασάκι στην τούρτα με τα ανασφάλιστα οχήματα εν μέσω υποβολής δηλώσεων.

  Κυρία υπουργέ είναι απαραίτητη η παράταση της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έως 28 Ιουλίου 2017 και παρακαλούμε όπως η απόφαση σας ανακοινωθεί όσο το δυνατόν συντομότερα.

  26 June 2017 Read more...

Αρθογραφία

 • Ασφάλιση Σερβιτόρων με σταθερές αποδοχές
  Ασφάλιση Σερβιτόρων με σταθερές αποδοχές Υπό ποιες προϋποθέσεις καθίσταται δυνατή η ασφάλιση σερβιτόρων, μπάρμαν κλπ βάσει σταθερών αποδοχών Πέτρος Γ. ΡαπανάκηςΣύμβουλος επιχειρήσεων σε θέματα εργατικής νομοθεσίας & ανθρώπινου δυναμικού. Αρθρογράφος, Συγγραφέας Ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων, μεταξύ των οποίων είναι οι σερβιτόροι, οι μπάρμαν, οι βοηθοί σερβιτόρων και οι βοηθοί μπάρμαν, επειδή αμείβονται είτε εξ’ ολοκλήρου είτε εν μέρει με ποσοστά, φιλοδωρήματα, προμήθειες κ.λ.π. κατατάσσονται, με απόφαση του Δ.Σ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, σε…
  17 May 2016 Read more...