Επιστολή Ε.Φ.Ε.Ε.Κ.Ι. προς Υπουργό

Προς υπουργό Εργασίας και Κοιν.ασφαλ .κ.Κατρούγκαλο

Γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες ενός θεάτρου του παραλόγου σχετικά με το προσχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό. Αντιλαμβανόμαστε βεβαίως την πρακτική σας η οποία βασίζεται στη λογική ότι ρίχνω δέκα στο τραπέζι για να περάσω τα έξι-εφτά και όλα αυτά χωρίς σχέδιο και προοπτική.

Αν τελικά προχωρήσετε σε κατάθεση νομοσχεδίου ως έχει ,αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα το κλείσιμο χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την εξαθλίωση των ελεύθερων επαγγελματιών και βέβαια την άλωση των επαγγελμάτων από πολυεθνικές εταιρείες.

Η λύση του ασφαλιστικού θα πρέπει να βασιστεί:

 • στην ανάπτυξη και την απασχόληση
 • στην εισπραξιμότητα των εισφορών άρα θα πρέπει να εξετασθεί η μείωση των εισφορών και όχι η αύξηση
 • στην μείωση του κόστους λειτουργίας των ασφαλιστικών ταμείων
 • στην συγχώνευση των ασφαλιστικών ταμείων και την αξιοποίηση των περιουσιακών τους στοιχείων.

Τέλος σας παρακαλούμε ο ακατάσχετος λαϊκισμός να σταματήσει διότι είναι τεράστιος ο αριθμός των αυτοαπασχολουμένων που αδυνατούν να καταβάλλουν τις εισφορές τους καθώς και τεράστιος ο αριθμός αυτών που αγωνίζονται κάθε μήνα να καταβάλλουν τις εισφορές τις δικές τους αλλά και των εργαζομένων τους.

 

Αργοστόλι 15/1/2015

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος: ΒΑΣΙΛΑΤΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Ο Αντιπρόεδρος: ΚΟΡΣΙΑΝΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ

Τα μέλη: ΤΣΙΛΙΜΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΖΑΝΝΑΤΟΣ, ΚΑΓΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

 

 

Επιστολή σε PDF

Last modified on %AM, %26 %397 %2017 %11:%Jun
Rate this item
(0 votes)
back to top

Τελευταίο Δελτίο Τύπου-Ανακοίνωση

 • Επιστολή Ε.Φ.Ε.Ε.Κ.Ι. προς Υπουργείο
  Επιστολή Ε.Φ.Ε.Ε.Κ.Ι. προς Υπουργείο

  ΠΡΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ.ΠΑΠΑΝΑΤΣΙΟΥ

  ΚΟΙΝ. ΓΓΔΕ κ.ΠΙΤΣΙΛΗ
  ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ 26/6/2017

  Στα γραφεία μας έχει δημιουργηθεί χαώδης κατάσταση μετά τα γνωστά προβλήματα του TAXIS με το έντυπο Ν και το Ε3, δυστυχώς κάθε χρόνο οι καθυστερήσεις δεν αποφεύγονται και ήλθε και το κερασάκι στην τούρτα με τα ανασφάλιστα οχήματα εν μέσω υποβολής δηλώσεων.

  Κυρία υπουργέ είναι απαραίτητη η παράταση της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έως 28 Ιουλίου 2017 και παρακαλούμε όπως η απόφαση σας ανακοινωθεί όσο το δυνατόν συντομότερα.

  26 June 2017 Read more...

Αρθογραφία

 • Ασφάλιση Σερβιτόρων με σταθερές αποδοχές
  Ασφάλιση Σερβιτόρων με σταθερές αποδοχές Υπό ποιες προϋποθέσεις καθίσταται δυνατή η ασφάλιση σερβιτόρων, μπάρμαν κλπ βάσει σταθερών αποδοχών Πέτρος Γ. ΡαπανάκηςΣύμβουλος επιχειρήσεων σε θέματα εργατικής νομοθεσίας & ανθρώπινου δυναμικού. Αρθρογράφος, Συγγραφέας Ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων, μεταξύ των οποίων είναι οι σερβιτόροι, οι μπάρμαν, οι βοηθοί σερβιτόρων και οι βοηθοί μπάρμαν, επειδή αμείβονται είτε εξ’ ολοκλήρου είτε εν μέρει με ποσοστά, φιλοδωρήματα, προμήθειες κ.λ.π. κατατάσσονται, με απόφαση του Δ.Σ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, σε…
  17 May 2016 Read more...